Ideea

Au fost mai multe evenimente care m-au condus la a avea aceasta idee. In primul rand, a fost o lupta surda cu ghidul de calatorie Lonley Planet – Romania & Moldova, el crezandu-se a toate stiutor, iar eu demonstrandu-i ca nu e chiar asa si ca eu stiu de niste locuri foarte frumoase de care el nu are habar. Apoi, a fost o discutie cu sotia mea, Ioana, in care m-a intrebat ce i-as arata unui strain care vine in vizita in Romania si mi-am dat seama ca l-as duce exact in locurile alea stiute doar de mine si as pune mai putin accent pe obiectivele turistice (prea) mediatizate si transformate in bazaruri de kitsch. Combinand cele de mai sus cu senzatia de dor de duca lasata de cateva bloguri de calatorie pe care le-am citit in aceeasi perioada, a rezultat IDEEA.

Ideea era sa invit si sa conving cat mai multi oameni sa imi fie ghizi in Romania, sa imi arate locurile frumoase stiute si verificate de ei, iar eu sa merg sa le vad, sa le fotografiez si sa scriu despre ele pe acest blog. Am alaturat acestui concept si pasiunea mea pentru motociclete si am decis sa ma plimb intre obiective cu canarul meu motorizat – Tweety. Acolo unde nu va ajunge Tweety, voi merge pe jos, inot, cu barca, sau pe burta.

Am inceput sa fac o lista cu locurile de vazut si am pus la un loc obiectivele sugerate de diversi ghizi ce mi s-au alaturat, siturile UNESCO, obiectivele din Lonley Planet, si cele de pe pagina celor de la “273 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa pleci din Romania”. (Pe aceasta pagina nu erau chiar 273 de locuri atunci cand am facut eu lista, inainte sa plec.) La final, lista numara peste doua sute de puncte de vizitat.